معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه ایران در مصاحبه با شبکه پرس تیوی گفت پیش از اجرای برجام، همه تلاشها باید بر بسته شدن پرونده ابعاد احتمالی نظامی (پیامدی) برنامه هستهای ایران متمرکز شود.
وی گفت بر اساس نقشه راهی که بین تهران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی در تیر ماه امضا شد، تمام موضوعات مربوط به پیامدی «تا اول دسامبر پایان مییابد و آنگاه شورای حکام آژانس هم به همه چیز پایان خواهد داد و بنابراین کل پرونده پیامدی بسته خواهد شد.»
تختروانچی افزود پس از بسته شدن پرونده پیامدی، جمهوری اسلامی ایران هم انجام تعهدات خود درباره رآکتور آب سنگین اراک و خارج کردن اورانیوم غنی شده در ازای دریافت کیک زرد را آغاز خواهد کرد.
به گفته او ایران «100 درصد مطمئن است که به هر چیزی که توافق کرده متعهد خواهد بود» اما در عین حال ابراز امیدواری کرد که طرف مقابل نیز روند مشابهی را در پیش گیرد و به تعهدات خود در جهت «رفع تحریمها» عمل کند.
وی یادآور شد: «همانگونه که بارها گفتیم و رهبر معظم انقلاب هم در نامه 9 مادهای خود به رئیس جمهور فرمودند ما چیزی کمتر از رفع کامل تحریمهای شورای امنیت، اتحادیه اروپا یا آمریکا را نمیپذیریم.»
تخت روانچی تاکید کرد: «بنابراین، در اجرای برجام خواهان رفع همه تحریمهای اقتصادی از روز اجرای برجام هستیم.»
به گفته وی چالش بعدی ایران فشار مخالفان برجام است که سعی میکنند به آمریکاییها و اروپاییها فشار آوردند تا به تعهدات خود عمل نکنند.
مجری پرس تی وی پرسید آمریکایی ها در همه مذاکرات گزینه نظامی را بر روی میز قرار می دادند. آیا فکر می کنید آنها در صورت نرسیدن به توافق تهدید خود را عملی می کردند؟
تخت روانچی در پاسخ گفت گفت: من فکر می کنم این نوع لفاظی ها متعلق به گذشته است. منظورم این است که در این قرن بیست و یکم شما نمی توانید بپذیرید که این نوع لفاظی ها واقعی باشد. ما معتقدیم همه اینها شعارهای توخالی بودند و ما توجه زیادی به آن نکردیم وحتی امروز نیز به این شعارها توجه نمی کنیم.
نقشه راه برای شفافسازی موضوعات باقیمانده گذشته و حال مربوط به برنامه هستهای ایران 23 تیر ماه همزمان با تصویب برجام بین ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی در وین امضا شد.
بر اساس این نقشه راه، ایران پذیرفت تا تاریخ 24 مرداد (15 اوت) توضیحات خود را به شکل مکتوب و همراه با مدارک مربوطه از مسائل عمده موجود به آژانس تحویل دهد و آژانس نیز موظف شد تا یک ماه یعنی تا 24 شهریور ( 15 سپتامبر) توضیحات ایران را بررسی کند و اگر پرسشی درباره آن دارد از ایران بپرسد.
ایران نیز تا 23 مهر (15 اکتبر) فرصت داشت تا پاسخهای خود به پرسشهای آژانس درباره مسئله ابعاد نظامی احتمالی برنامه هستهای خود را ارائه کند.
همچنین بر اساس این نقشه راه، آژانس در نهایت تا 15 دسامبر سال 2015 فرصت دارد «ارزیابی نهایی» خود را از راه حلهای موجود به شورای حکام این آژانس تحویل دهد.